αντίπαξοι-σκουπίδια-μάζεψε-ο-γουίλ-σμ-31266
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.06.2017 | 19:48

Αντίπαξοι: Σκουπίδια μάζεψε ο Γουίλ Σμιθ -Τι απαντά ο δήμος (φωτο)

Ο γνωστός αμερικάνος ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα. Βρέθηκε στους Αντίπαξους με τις ονειρικά νερά, αλλά πέρα από το κολύμπι και τις βουτιές άρχισε να μαζεύει και τα σκουπίδια από τις παραλίες και μάλιστα οικογενειακώς!

Μεταξύ των φωτογραφιών, που δημοσίευσε η κόρη του, στο Instagram, υπάρχει και μια  στην οποία βρίσκεται στην παραλία των Αντίπαξων και μαζεύει σκουπίδια μαζί με ντόπιους του νησιού και τη μητέρα της!

Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και ο δήμος αντίπαξων, εξηγώντας την κατάσταση

Η ίδια μάλιστα σχολίασε το γεγονός στον προσωπικό της λογαριασμό, αναφέροντας πως «δεν άντεξε να βλέπει αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες σκουπίδια».

Η θέση του δήμου

Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και ο δήμος Παξών, εξηγώντας την κατάσταση, ανέφερε ότι υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι υπάλληλοι και 4 συμβασιούχοι με ένα αυτοκίνητο και ένα μικρό όχημα ανακύκλωσης για να καλύψουν όλο το νησί! Ένα νησί που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες 5.000 επισκέπτες σε καθημερινή βάση!

Το μήνυμά πάντως της μικρής Σμιθ στο Instagram έχει μαζέψει σε μία μέρα 58.000 likes:

«Ενώ είμαι μακριά από αυτό που λέμε μολυσμένες πόλεις, δεν άντεξα να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες σκουπίδια. Είδα γλάρους πνιγμένους από πλαστικά. Κάποιοι πέθαναν επειδή έφαγαν ψάρια που είχαν φάει αυτά τα πλαστικά. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι, μαζί με τη μητέρα μου και εμένα, μαζέψαμε 22 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες στους Αντίπαξους. Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή στο κινητό, μας φαίνονται πολύ μακρινές. Όταν όμως τις βλέπεις μπροστά σου, νιώθω ότι είναι ανθρώπινη ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό (άμεσα και έμμεσα), όσο μικρή κι αν είναι η πράξη αυτή. Αν ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα καταφέρουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής».