απίστευτο-έκρυψε-19-μετανάστες-μέσα-σε-415714
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2017 | 17:39

Απίστευτο! Έκρυψε 19 μετανάστες μέσα σε ρυμουλκούμενο βυτίο

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου ένας 57χρονος οδηγός βυτιοφόρου, ο οποίος προσπάθησε να προωθήσει εντός Ελλάδας δεκαεννέα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ, Ιράν και Πακιστάν.

Σε βάρος του υπηκόου Βουλγαρίας οδηγού σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά και προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, διαδικασία κατά την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το ιδιωτικής χρήσης και να μεταφέρει μέσα στο ρυμουλκούμενο βυτίο τους 19 ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας επαρκούς εξαερισμού στο χώρο όπου βρίσκονταν οι μετανάστες, εκ των οποίων οι επτά ήταν ανήλικοι, καθώς και ότι οι πόρτες εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό άνοιγαν εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους.

Επίσης, οι Αρχές κατάσχεσαν το όχημα και μαζί δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.