κεθεα-10χρονος-μαθητής-ο-μικρότερος-κατ-322673
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.11.2017 | 09:54

ΚΕΘΕΑ: 10χρονος μαθητής ο μικρότερος καταγεγραμμένος χρήστης αλκοόλ

Πρόβλημα αλκοολισμού αντιμετωπίζει ένας 10χρονος μαθητής της Δ τάξης Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ. Ο 10χρονος είναι μάλιστα ο μικρότερος καταγεγραμμένος χρήστης αλκοόλ.

«Στην Κρήτη δυστυχώς, οι άνθρωποι μαθαίνουν από πολύ μικροί να κάνουν χρήση του αλκοόλ. Έχουμε περίπου 10πλάσιους θανάτους αλκοόλ (και δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτούς τα τροχαία με μέθη) από ό,τι έχουμε από την ηρωίνη. Αν βάλουμε και τα τροχαία που φέτος στην Κρήτη ήταν πάρα πολλά, τότε το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό. Το πιο μικρό σε ηλικία περιστατικό που έχουμε καταγράψει είναι μαθητής τετάρτης δημοτικού. Ο μαθητής έκανε χρήση αλκοόλ και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε απευθύνθηκε στο ΚΕΘΕΑ και ζήτησε βοήθεια. Αυτό είναι καταγεγραμμένο», ανέφερε ο υπεύθυνος της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Γιώργος Γαβριλάκης.

Όπως επισημαίνει, «επειδή στην Κρήτη είναι σχεδόν θέμα πολιτισμικό, υπάρχει άρνηση να κατανοήσουν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι πρόβλημα και δυστυχώς από τα στοιχεία που διατηρούμε διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα Χανιά και πίνουν και οδηγούν μαζί».

Το ΚΕΘΕΑ αναφέρει πως το πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ στους ενήλικες στην Κρήτη είναι τεράστιο με αποτέλεσμα οι θάνατοι από αλκοόλ να είναι διπλάσιοι σε σχέση με τους θανάτους από τα ναρκωτικά.