πλημμύρες-καταστροφές-στη-νέα-πέραμ-411460
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2017 | 08:19

Πλημμύρες & καταστροφές στη Νέα Πέραμο -Εγκλωβισμένοι οδηγοί και κάτοικοι (φωτο)

Ο Καιρός έφερε σημαντικά προβλήματα στο ύψος της Νέας Περάμου. Η νεροποντή είχε σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως το δρόμο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγών τα νερά έχουν φτάσει ως το ένα μέτρο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.

Στο σημείο η βροχή ήταν πολύ έντονη. Από τη Νέα Πέραμο μέχρι τα Μέγαρα υπάρχουν σε πολλά σημεία της εθνικής ακινητοποιημένα οχήματα.

Η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού. Τα υπόγεια έχουν πλημμυρίσει, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί από το ρέμα.

Στην περιοχή Νεράκι έχει ληφθεί απόφαση από το δήμο να γίνει διάνοιξη σε ένα σημείο ώστε τα νερά να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα.

Η κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έχει διακοπεί στο ύψος του 39ου χιλιομέτρου.

Στη Νέα Εθνική Οδό η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του 32ου χιλιομέτρου γίνεται μόνο από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας καθώς αριστερά υπάρχει νερό άνω των 70 εκατοστών στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ από το 33ο ως το 34ο χιλιόμετρο η κίνηση διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα καθώς έχουν πλημμυρίσει η δεξιά και η μεσαία λωρίδα.

Έχει πλημμυρίσει σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Νέας Περάμου, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος της περιοχής, Γ. Σταμούλης.

Υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια αλλά και σε αυτοκίνητα, είπε ο κ. Σταμούλης, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για άτομα που κινδυνεύουν.

Η νεροποντή ήταν έντονη με αποτέλεσμα οι χείμαρροι να “κόψουν” τους δρόμους σε πολλά σημεία.

Ουσιαστικά η Νέα Πέραμος έχει αποκλειστεί. Και η μια και η άλλη είσοδος της πόλης έχει σοβαρό πρόβλημα, λέει ο δήμαρχος.

Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι και το πρώτο tweet (στις 06:30 το πρωί) της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για 35 κλήσεις  για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει , αλλά και για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

https://youtu.be/kfaQEb7uj5E

Όπως αποκάλυψαν οδηγοί φορτηγών, έζησαν τρομακτικές στιγμές, όταν είδαν τα νερά να πλημμυρίζουν τον δρόμο και να φτάνουν μάλιστα τόσο ψηλά, όσο οι πόρτες των μεγάλων οχημάτων τους. Προσπαθώντας να βρουν τρόπο να γλιτώσουν, στην περίπτωση που η κατάσταση χειροτέρευε κι άλλο, δύο από αυτούς αποφάσισαν να ανέβουν στην οροφή των φορτηγών τους!