πολυτεχνείο-επεισόδια-μετά-την-πορεί-412929
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2017 | 20:01

Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά την πορεία -Βόμβες μολότοφ & τραυματισμοί (φωτο)

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ειρηνική πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ολοκλήρωση της πορείας, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά και καταδίωξαν τους νεαρούς μέχρι τα Εξάρχεια.

Μία νεαρή γυναίκα, τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια. Το πόδι της νεαρής πήρε φωτιά από φωτοβολίδα. Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ευαγγελισμός.

Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα συνέχισαν να πετούν περίπου 100 νεαρά άτομα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσε συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Eπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Κουκουλοφόροι που βγήκαν από το χώρο άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ και έξω από το Παλέ Ντε Σπορ.

Στην Πάτρα, επίθεση με μολότοφ δέχθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Κανακάρη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.