σάλος-για-το-τροχαίο-έξω-από-τη-βουλή-κα-885214
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2021 | 13:01

Σάλος για το τροχαίο έξω από τη Βουλή και την επίδειξη εξουσίας (βίντεο)

Σάλος για το τροχαίο έξω από τη Βουλή και την επίδειξη εξουσίας (βίντεο)

Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών έχει προκαλέσει βίντεο με την αντίδραση αστυνομικού της Τροχαίας για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε την Παρασκευή, έξω από τη Βουλή.

Πολλαπλά πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας μετά από τροχαίο όπου σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ που ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη,  χτύπησε σφοδρά 23χρονο μοτοσικλετιστή μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Πέρασε με κόκκινο το υπηρεσιακό

Το σοβαρό ατύχημα συνέβη όταν το υπηρεσιακό όχημα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι «χρεωμένο» στην Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας από το Χίλτον, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας.  Τότε συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι, και ο οδηγός της φορούσε κράνος. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ακόμη τις αισθήσεις του αλλά ήταν βαριά τραυματισμένος.

Απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικού της Βουλής

Στα βίντεο αυτόπτης μάρτυρας λέει στον τροχονόμο, που δεν φορά μάσκα, πως ο 23χρονος τραυματίας πέρασε κανονικά με πράσινο και πως για το τροχαίο ευθύνεται το όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

«Έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής που ήταν μπροστά στο περιστατικό και ο αρχιφύλακας της τροχαίας του φωνάζει «τι “το παιδί, το παιδί”, εσύ γιατί δε φοράς το κράνος σου, σήκω φύγε από εδώ πέρα», όπως ακούγεται στο βίντεο, περί το 1’30”

Όμως εκείνος να αντί να του ζητήσει τα στοιχεία του, ως όφειλε, για να κληθεί ως αυτόπτης μάρτυρας τον απειλεί πως θα τον γράψει επειδή δεν φορά κράνος και του λέει: «Σήκω φύγε τώρα από δω, εξαφανίσου».