τα-τέσσερα-σημάδια-που-δείχνουν-υγιή-σ-322617
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.10.2017 | 07:58

Τα τέσσερα σημάδια που δείχνουν υγιή σεξουαλική ζωή

Η καλή ερωτική ζωή ενός ζευγαριού είναι σημαντική και την υπόλοιπη σχέση τους.  

Το κάθε ζευγάρι βέβαια έχει τους δικούς του ρυθμούς και κάνει διαφορετικά πράγματα αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν μια γενική καλή σεξουαλική ζωή στους περισσότερους.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά…

Νιώθετε καλά με το σώμα σας

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και στην οποία συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας 18 έως 49, διαπιστώθηκε ότι εκείνες που ήταν ικανοποιημένες με το σώμα τους ήταν επίσης και περισσότερο ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια του σεξ το μέγεθος των μηρών και η κοιλιά αποσπούν την προσοχή και ενδεχομένως το μέγεθός τους επηρεάζει την ευχαρίστηση. Επιπλέον η απώλεια βάρος έχει αποδειχθεί πώς ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση αντρών και γυναικών.

Δεν φοβάστε να ζητήσετε αυτό που θέλετε

Όταν κάνει κανείς καλό σεξ, σημαίνει πώς έχει βρει την τέλεια εκείνη συνταγή που τον/την ικανοποιεί σε προσωπικό επίπεδο. Αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που σας διεγείρει ερωτικά μήπως να του το αποκαλύψετε;

Δεν μετράτε τις φορές που κάνετε σεξ

Είτε κάνετε σεξ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα, είτε μια φορά τον μήνα, δεν είστε από τα ζευγάρια που μετράτε τις φορές που ήρθατε σε επαφή γιατί δεν θεωρείτε ότι αυτός αποτελεί τρόπος αξιολόγησης της σχέσης σας.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Economic Behavior & Organization, οι ερευνητές ζήτησαν από ζευγάρια να διπλασιάσουν τις φορές που έκαναν σεξ. Σε σύγκριση με ζευγάρια που έκαναν σεξ όποτε το ήθελαν, η πρώτη ομάδα δεν ήταν πιο ευτυχισμένη.

Σας αρέσει

Δεν έχει σημασία πόσες φορές την εβδομάδα ή το μήνα κάνετε σεξ, αν έρχεστε κάθε φορά σε οργασμό ή όχι, το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε φορά το απολαμβάνετε. Αισθάνεστε πιο κοντά με τον σύντροφό σας και έχετε καλύτερη διάθεση. Αυτά τα δύο είναι που έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία.

Πηγή: www.baby.gr