άμεση-παρέμβαση-του-ασδα-για-τη-σωτηρί-280918
ΔΗΜΟΙ | 08.08.2012 | 15:46

Άμεση παρέμβαση του ΑΣΔΑ για τη σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου οι κατεπείγουσες παρεμβάσεις του ΑΣΔΑ για να αποτραπεί η καταστροφή του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Από τις 7:30 μέχρι τις 11:00 το πρωί η υδροφόρα του ΑΣΔΑ πότιζε την βλάστηση, που ήδη σε πολλά σημεία εμφανίζει σημάδια ξήρανσης.

Η εγκατάλειψη του Πάρκου τον τελευταίο καιρό λόγω της αδιαφορίας της πολιτικής εξουσίας έχει οδηγήσει όλες τις υποδομές και λειτουργίες του στο όριο της κατάρρευσης. Πρόσφατα, λόγω βλάβης στη γεώτρηση, διακόπηκε και η υδροδότηση για το πότισμα και την ανανέωση των υδροβιότοπων. Το πράσινο που με προσπάθειες τόσων ετών έχει φυτευτεί και συντηρηθεί απειλείται άμεσα. Η πανίδα του Πάρκου, συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων ειδών πτηνών, κινδυνεύει από τη δίψα.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των Δήμων της περιοχής και του ΑΣΔΑ δυστυχώς δεν εισακούστηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και μπροστά στον κίνδυνο ανεπανόρθωτης καταστροφής ο Σύνδεσμος αποφάσισε να παρέμβει με δική του πρωτοβουλία και με όποια μέσα διαθέτει.

Οι ενέργειες όμως αυτές του ΑΣΔΑ και οι αντίστοιχες των Δήμων δεν αναιρούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. Όπως τονίζει σε σχετική δήλωση του ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας:

«Η προκλητική αδιαφορία των κυβερνητικών υπευθύνων και η πλήρης εγκατάλειψη του Πάρκου ¨Αντώνης Τρίτσης¨ συνιστούν ένα έγκλημα ενάντια στη Δυτική Αθήνα. Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η Αυτοδιοίκηση θα πράξει για άλλη μια φορά στο ακέραιο το δικό της καθήκον.

»Κάθε πρωί και για όσο διάστημα χρειαστεί το Πάρκο θα ποτίζεται από την υδροφόρα του ΑΣΔΑ.Από τις 20 Αυγούστου, πολυάριθμο συνεργείο από εργαζόμενους του ΑΣΔΑ θα εγκατασταθεί μόνιμα στο Πάρκο και θα διενεργήσει πάσης φύσεως εργασίες συντήρησης.

/Σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα προχωρήσουμε και σε κάθε άλλη εργασία στο Πάρκο ή πολιτική παρέμβαση που είναι απαραίτητη.

»Γίνεται όμως όλο και πιο φανερό ότι μόνον η άμεση παραχώρηση της διαχείρισης και ευθύνης για το Πάρκο στους Δήμους και τον ΑΣΔΑ μπορεί να διασφαλίσει την προστασία του πολυτιμότερου πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας».

Tags: