Στο Κτηματολόγιο Μπουτάρης, Ανθίμος για το Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»

Το Κτηματολόγιο θα επισκεφτούν την Τρίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος».

Όπως είπε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία και απομένει να συμφωνήσει ο Μητροπολίτης σε ποιο σημείο θα γίνει το ίδρυμα χρονίων πασχόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, θα προταθεί στη Μητρόπολη, να ανταλλαχθεί ο χώρος της Τούμπας, είτε με έναν άλλο χώρο στα νεκροταφεία της Θέρμης που συνορεύει με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, είτε με χώρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δίπλα στο «Παπαγεωργίου».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως «κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι εκτεθειμένοι στο ζήτημα με το Ορφανοτροφείο της Τούμπας».

Ο κ.Καλαφάτης θύμισε ότι «τη μία μέρα είχαμε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις ότι ‘βρέθηκε λύση’ και την επομένη κάποιοι έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ